U Vladinom Clean startu EIZ, KPMG i BDO Croatia

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2012. u 16:40

Sa zakašnjenjem od pola godine, Vlada je napokon 16. srpnja potpisala ugovore s tvrtkama koje u ovom trenutku češljaju najveća državna poduzeća i ministarstva ne bi li se osigurao dugo priželjkivani ‘čisti početak’ poznatiji kao ‘clean start’.

Tportal je objavio detalje ugovora s Ekonomskim institutom i Inženjerskim biroom te tvrtkama KPMG Croatia d.o.o. i BDO Croatia d.o.o. koji će državu koštati 2.328.750 kuna

Projekt ‘Analize postojećeg stanja u državnim tijelima i trgovačkim društvima s konceptom poboljšanja efikasnosti upravljanja’ ili ‘Clean start’ najavljivan je od prvog dana dolaska na vlast Kukuriku koalicije. Tvrdili su da državne tvrtke i ministarstva ne mogu normalno raditi dok se iz njih ne istresu svi kosturi i ne utvrde glavni razlozi neučinkovitosti, a cijeli projekt trebao je biti gotov do lipnja, podsjeća portal.

No, samo pripremni posao protegnuo se do 16. srpnja, kada je Vlada tek potpisala tri ugovora s Ekonomskim institutom i Inženjerskim biroom d.d. te tvrtkama KPMG Croatia d.o.o. te BDO Croatia d.o.o. Ta tri ugovora državu će koštati ukupno 2,3 milijuna kuna koje će izdvojiti iz proračunske pričuve, a tvrtke imaju ukupno 90 dana da pročešljaju resore koji su im zadani, piše portal.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close