U Buzinu otvoren novi laboratorij Gradskih ljekarni Zagreb

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2010. u 14:45

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović i ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb Mila Bucalić danas su svečano otvorili novi galenski i analitički laboratorij u Buzinu, vrijedan 35 milijuna kuna, kojim će, kako je rečeno, Gradske ljekarne Zagreb unaprijediti poslovanje, povećati kapacitete i zaposliti 50-ak farmaceutskih stručnjaka.

“Riječ je o dugogodišnjem projektu Gradskih ljekarni Zagreb koji smo u potpunosti financirali vlastitim sredstvima. U poslovno- proizvodnoj zgradi na 4000 četvornih metara s novom laboratorijskom opremom radit će stručni timovi farmaceuta pa ćemo moći unaprijediti poslovanje i uvesti nove galenske pripravke odnosno višestruko povećati dosadašnji dnevni kapacitet proizvodnje od od 3.000 pakiranja”, navela je direktorica Bucalić. Na taj način, istaknula je, Gradske ljekarne Zagreb žele zadržati vodeće mjesto u ljekarničkoj djelatnosti u Zagrebu i u Hrvatskoj.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pohvalio je projekt Gradskih ljekarni Zagreb jer u vrijeme krize vlastitim sredstvima unaprjeđuju poslovanje i otvaraju nova radna mjesta ocijenivši ga velikim uspjehom i za Zagreb i za Hrvatsku, a predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović je naveo kako taj projekt simbolizira poslovna usmjerenja uprave Holdinga – da uz postojeće cijene, zadrže istu ili povećaju razinu usluga.

“Do sada je godišnjih prihod Gradskih ljekarni Zagreb bio oko 10-ak milijuna kuna, a sada očekujemo povećanje prihoda od šest do 10 puta”, ustvrdila je direktorica Bucalić te istaknula kako, u paleti od 120 pripravaka, najbolje ide pet top proizvoda Gradske ljekarne Zagreb: Nafarin kapi za nos, Kofedon tablete protiv bolova, Heparin krema i Sirup islandskog lišaja. Upravo smo, kaže, ponukani velikom potražnjom, željeli napraviti suvremeni laboratorij, kako bi mogli proizvesti koliko tržište traži.

U obilasku prostorija novog galenskog i analitičkog laboratorija bili su i predsjednik Uprave Gradskih ljekarni Zagreb Igor Rađenović i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar. Gradonačelnik Bandić je komentirao kako laboratorij izgleda “kao space shuttle”, a na pitanje novinara kakve tablete koristi, odgovorio je: “Nikakve. Na moju, a nadam se i na vašu sreću”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close