Todorić pokreće novu mobilnu mrežu u suradnji s HT-om

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2012. u 14:50

Todorićev Konzum svoje poslovanje širi i na područje mobilne telefonije jer pokreće novu mobilnu mrežu, doznaje tjednik Lider iz povjerljivih izvora.

Mreža će se vjerovatno zvati Jing kako je njezino trenutačno kodno ime, a početni broj bit će 0977. Konzumova mreža se razvija u suradnji s Hrvatskim Telekomom, odnosno preko njihova brenda BonBon. Jing će biti Mobile Virtual Operator odnosno pružati će usluge preko HT-ove infrastrukture putem komercijalnog ugovora.

Pojedinosti s kojima će Konzum napadati konkurenciju još uvijek nisu poznate, a Liderov izvor kaže da se rado o sasvim novoj i drugačijoj vrsti usluge. Također, na tragu je već prije najavljene usluge ‘KMOBILE’ koja je trebala biti pokrenuta s HT-om i Europapress Holdingom.

Konzum je, podsjetimo, za početak idućeg mjeseca najavio i otvaranje svoje prve benzinske postaje.

(pd)

Komentari (8)
Pogledajte sve

U doba zaoštrene konkurencije i pada marži u telekom sektoru ulazak u taj segment mi se čini deplasiranim.

neće on ništa posebno zarađivat na benzinskim u sklopu velikih konzuma i sličnim novotarijama nego će ljude privlačit u konzum. možemo mi pričat šta hoćemo ali u inovacijama je vodeći od svih lanaca i zato je najveći…drugi npr nemaju online prodaju a konzum već tu ubire značajna sredstva

Kljucni problem Hrvata je u tome da se cesto prave pametni i onda kad o temi apsolutno nista ne znaju, a tipicni primjer takvog ponasanje je Loris. Branded reseller tipa TESCO (ili ovaj JING) nije nikakva inovacija, to u UK ili Nizozemskoj postoji vec 10 godina i cisto je normalno da Konzum to radi – ono sto nije normalno je da to radi tek sad kada trziste pada, a ne prije 5-7 godina.

G. Pro9….bit ce itekako unosan posao…..Vlada je stisnula operatore da moraju ulagati u infrastrukturu, a zna se da 2G i 3G sadasnja mreza nisu iskoristene niti 30%… Ak sam fulao za koji postotak ispricavam se. Nadalje, zum-Ko, placa T-Mobile rentu za infrastrukturu koju ionako ne koristi i s tim novcima ulaze u optiku i LTE mrezu…..di ces bolje 🙂

New Report

Close