Talijanski mediji hvale hrvatsku turističku ponudu

Prestižni talijanski magazin ‘Traveller’ svoje je lipanjsko izdanje posvetio Hrvatskoj naslovnicom ‘Chic Hrvatska’, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Podnaslov kaže više riječima: ‘Luksuz i elegancija, boutique hoteli i prekrasne kuće u prirodi u Istri i Dalmaciji s 5 zvjezdica u osvajanju novih turista’. Reportaža koju je napisala novinarka Valeria Vantaggi o elegantnoj Hrvatskoj je prava priča za Traveller, koji izdaje renomirana grupacija Condé Nast te u velikoj mjeri utječe na naklonost svojih čitatelja u otkrivanju novih odredišta, stoji u priopćenju HTZ-a. “Zaboravite rakiju od koje vas peče u trbuhu, zaboravite velike hotele u sovjetskom stilu, Hrvatska se obnovila u pet zvjezdica, u svakom svom dijelu nudi velik izbor hotela sa svim mogućnostima, privatnih plaža, kuće na osami, arhitekturu, osobni stil te prekrasnu prirodu. Osim prelijepom obalom Hrvatska zasigurno osvaja i bogatstvom otoka kojima se ‘skakutajući’ dolazi do Dubrovnika.”

U monografiji cijenjenog talijanskog mjesečnika ‘Meridiani’, Hrvatskoj je posvećeno više od 150 stranica. Glavni urednik broja Remo Guerrini u uvodnom tekstu ističe: “Hrvatska se poznaje još od rimskih i venecijanskih vremena, no današnja Hrvatska nosi različitosti, ne samo na svojoj obali i otocima već u unutarnjosti. Upravo je tamo potrebno otići, posjetiti Zagreb, grad pun života i mladosti, jezera i slapove, šume i ravnice Slavonije i Baranje, ali ne zaboraviti žrtve i rane Vukovara.”

U mjesečniku „Bell'Europa“ na više od 70 stranica objavljen je poseban prilog o Hrvatskoj pod nazivom „S druge strane Jadrana“. Glavna urednica ovog broja Emanuela Rosa Clot piše: “Odmor bez granica. To je ono što vam nudi druga strana Jadrana, svake godine Hrvatska sve više raste, njezina turistička ponuda je sve bogatija. Tako na primjer možete krenuti iz Trsta biciklom i doći do Pule, možete s barkom ploviti kvarnerskim otočjem ili doći automobilom te trajektima do otoka. Bezbroj itinerera i sadržaja, Hvar - otok gdje život počinje predvečer, Mljet - kupanje u prirodi, otok Brač - raj za sportaše, Food Dalmacija…”

Sve reportaže rezultat su studijskih putovanja koje je organizirao Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Italiji i sustavom turističkih zajednica, zaključuje se u priopćenju.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!