Sud još nije dobio vještačenje neophodno za nastavak suđenja Rončeviću

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2010. u 16:20

Zagrebački Županijski sud još uvijek nije dobio dugo očekivano vještačenje o kupnji vojnih kamiona 2004. pa se za sutra zakazana rasprava u postupku protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegova pomoćnika Iva Bačića neće održati.

“Stručnjaci Fakulteta prometnih znanosti sudu nisu dostavili svoj nalaz pa će se sutrašnja rasprava odgoditi dok vještačenje ne bude gotovo”, izjavio je Hini Rončevićev odvjetnik Krešimir Vilajtović. Izradu novog vještačenja obrana je zatražila, a sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić prihvatilo, još u srpnju. No, sud je odlučio da vještačenje treba napraviti Prometni fakultet, a ne Strojarski, kako je predlagala obrana. Novim vještačenjem obrana želi dokazati da jeftiniji kamioni nisu udovoljavali potrebama Ministarstva obrane pa da nisu niti mogli doći u obzir za kupnju.

Rončevića i Bačića USKOK tereti da su državni proračun oštetili za 10,2 milijuna kuna jer su izravnom pogodbom kupili vojne kamione tvrtke Iveco koji su na natječaju bili skuplji od MAN-a. No, obrana tvrdi da MAN-ovi kamioni, među ostalim, nisu imali traženu nosivost.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

I tako će biti dok neode u zastaru a Polančeca u 3 dana osudiše
očiti dokaz kako je HDZ zločinaka organizacija
Jebem im mamu lopovsku svima što su uništili državu i pokrali

New Report

Close