Stock split i druge promjene Luksuznih vila Istre

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2007. u 12:15

Podjela dionica Luksuznih vila Istre provesti će se na način da se jedna redovna dionica na ime serije A, nominalnog iznosa 1.000 kuna dijeli na 10 dionica nominalnog iznosa od 100 kuna

Trgovački sud u Zagrebu je jučer donio rješenje o promjenama odredbi statuta, podjeli dionica te povećanju temeljnog kapitala društva Luksuzne vile Istre d.d. iz Zagreba, stoji u priopćenju objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi. Temeljem navedenog rješenja provesti će se korporativne akcije podjele dionica te povećanje temeljnog kapitala društva, stoji u priopćenju.
Korporativna akcija podjele dionica Luksuznih vila Istre provesti će se na način da se jedna redovna dionica na ime serije A, nominalnog iznosa 1.000 kuna dijeli na 10 dionica nominalnog iznosa od 100 kuna, te će ukupni broj dionica nakon provedbe korporativne akcije iznositi 2.100.000 redovnih dionica na ime serije A svaka nominalnog iznosa 100 kuna.
Korporativna akcija povećanja temeljnog kapitala društva provesti će se izdavanjem novih 1.300.000 redovnih dionica na ime serije A svaka nominalnog iznosa od 100 kuna, tako da se temeljni kapital povećava s iznosa od 80 milijuna kuna na iznos od 210 milijuna kuna.
Proficio d.d. Zagreb, kao jedini dioničar društva, preuzeo je svih novih 1.300.000 redovnih dionica na ime serije A u ukupnom nominalnom iznosu od 130 milijuna kuna, stoji u priopćenju. Proficio je uplatio iznos od 100 milijuna kuna a ostatak od 30 milijuna uplatiti će u roku od jedne godine od dana upisa dionica s tim da sa upisanim dionicama neće raspolagati jednu godine od dana upisa dionica.
Osim navedene podjele dionica i povećanja temeljnog kapitala, tvrtka društva mijenja se sa Luksuzne vile Istre d.d. za promet nekretninama i turizam u Proficio d.d. za promet nekretninama i turizam, stoji u navedenom priopćenju.
(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close