Sindikat Glasa Istre: Cijeli je sustav protiv nas

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2010. u 13:10

Razlog stupanja u štrajk je opstruiranje kolektivnih pregovora, a ono što smo stalno isticali je da tražimo ne veće plaće već upravo kolektivni ugovor koji bi bio rezultat zajedničkog dogovora s Upravom, poručili su danas iz Sindikata novinara Hrvatske – podružnica Glasa Istre.

“Član Uprave Glasa Istre novine Albert Faggian u medijima je izjavio da je željan pregovarati i pronaći dogovor sa sindikatom. Stoga smo Upravi jučer poslali dopis u kojem smo pitali misli li doista pregovarati. Ukoliko je to izgovorio s namjerom da doista sjedne za stol sa sindikatom, štrajkaški odbor je voljan razmisliti o tome da donese odluku o prekidu štrajka. Čekamo od Uprave da se očituje“, poruka je navedenog sindikata koji također poručuje da je ”protiv njih cijeli sustav koji uključuje spregu politike, kapitala, medija i sudstva“.

”Da je problem samo u jednom poslodavcu koji krši zakon, taj bi problem bio brzo riješen, ali nije tako. Uvedena nam je radna obaveza koja štiti poslodavca, a nama onemogućuje prave efekte štrajka. Već smo pet dana na cesti jer poslodavac očito, smije izbaciti 95 posto radnika redakcije u štrajku, a da nitko pritom ne intervenira, dok Županijski sud odbacuje našu tužbu”, dodaje se u priopćenju iz sindikata.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close