Scania i MAN razmatraju moguću suradnju

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2010. u 12:15

Švedski proizvođač teških vozila Scania objavio je jučer da razmatra mogućnost suradnje s njemačkim MAN-om koja ne bi ugrožavala njihove brendove.

Izvršni direktor Scanije Leif Ostling kazao je u jučerašnjem priopćenju da je moguća sinergija koja bi donijela korist dvjema grupama, ne ugrožavajući pritom ‘snažne brendovske identitete’ Ostling se inače protivio opetovanim pokušajima spajanja Scanije s MAN-om. Moguća suradnja obuhvatila bi proizvodnju ručnih mjenjača i stražnjih osovina, izvijestili su iz Scanije, dodajući da će dvije skupine također zajednički istraživati mogućnost razvoja hibridnih dijelova za teške kamione i autobuse. Scanijin upravni odbor odobrava mogućnost suradnje dvije kompanije.

Švedsku tvrtku kontrolira njemački Volkswagen, ujedno vlasnik 30-postotnog udjela u MAN-u. MAN ima pak udio u Scaniji. Švedska je tvrtka danas izvijestila o 15-postotnom rastu neto dobiti u drugom tromjesečju zahvaljujući snažnoj potražnji u Latinskoj Americi. Dobit joj je porasla na 2,3 milijarde švedskih kruna (314 milijuna dolara. Neto prihodi povećani su za 43 posto na 20,6 milijardi kruna.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close