Saudijski princ povećava udio u Citigroupu

Autor: Marko Mršić , 20. studeni 2008. u 14:50

Saudijski princ Alwaleed bin Talal planira povećati svoj udio u američkom Citigroupu na 5 posto, nakon što je navedena banka jučer izgubila gotovo četvrtinu tržišne vrijednosti.

Alwaleed, koji trenutačno posjeduje manje od 4 posto njujorške kompanije, u priopćenju je napisao da će kupiti dionice Citigroupa jer vjeruje da su značajno podcijenjene, prenosi Bloomberg. Saudijski je princ također naglasio kako ima puno povjerenje u vodstvo Citigroupa i izražava svoju potporu izvršnom direktoru Vikramu Panditu koji, prema njegovom mišljenju, čini sve nužne korake kako bi njegova banka prebrodila financijsku krizu.

Podsjetimo, početkom ovog tjedna druga najveća američka banka objavila je da namjerava otpustiti još 50.000 zaposlenika kako bi smanjila troškove i lakše se nosila s posljedicama sloma financijskog tržišta. Citigroup je već ove godine ukinuo 23.000 radnih mjesta, a nakon najnovijeg vala otpuštanja ukupni broj njegovih zaposlenika u odjelima širom svijeta iznosit će 300.000.

Nakon objave vijesti o namjerama saudijskog princa, dionica Citigroupa je porasla na burzi u New Yorku za 25 centi na 6,65 dolara, dok je ukupno u ovoj godini na vrijednosti izgubila 78 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close