Rockwool Adriatic i SIK potpisali kolektivni ugovor

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2011. u 14:30

Nakon opsežnih i detaljnih pregovora, Rockwool Adriatic i Sindikat Istre i Kvarnera (SIK) potpisali su kolektivni ugovor, izvijestili su iz Rockwoola.

U ime SIK-a ugovor je potpisao Esad Huskić, sindikalni povjerenik, a u ime poslodavca Felix Guerin, direktor tvornice, Luca Valenti, direktor ljudskih resursa, te Smiljana Hrvatin Jugovac, voditeljica ljudskih resursa. Ugovor garantira veća prava radnika kojima će sada biti plaćen veći dodatak za smjenski i prekovremeni rad, navode iz kompanije. Osim toga, radnici će imati dodatne dane godišnjeg odmora, te će ostvarit pravo na jubilarne i druge prigodne nagrade, solidarne potpore, regres za godišnji odmor i božićnice, te ostala prava, što je do sada bilo isključivo u domeni odlučivanja poslodavca.

“Naša tvrtka od prvoga dana poslovanja u Hrvatskoj garantira sva prava radnika. Socijalnu odgovornost pokazali smo i u ovo vrijeme najteže gospodarske krize u Hrvatskoj. To je vrijeme u kojoj su tvrtke uglavnom orijentirane na održavanje poslovanja i zatvaranje financijskih konstrukcija, dok podizanje već postojećih standarda ostavljaju za neka bolja vremena. Stoga, potpisivanje kolektivnog ugovora smatramo velikim pozitivnim korakom kada se posvuda režu prava radnika te su mnoga radna mjesta na tržištu upitna”, izjavio je Felix Guerin, direktor tvornice.

“Veselimo se ovom postignuću i vjerujemo da će biti dodatna motivacija radnicima. Ovaj ugovor je osnova konstruktivnog socijalnog partnerstva koji će omogućiti uspješno poslovanje uz istovremenu socijalnu odgovornost i dobrobit obiju strana, a rezultat je kompromisa jedne i druge strane, te dobra polazna osnova koja će se usklađivati s poslovanjem društva”, dodao je predsjednik SIK-a Bruno Bulić.

Rockwoolov tim u Hrvatskoj čini 125 radnika u tvornici u Pićnu i uredu u Zagrebu, od čega 49 s visokom ili višom stručnom spremom, a svi su prošli intenzivne treninge čime su osposobljeni za efikasan rad u tvornici vrhunske tehnologije. Prosječna plaća je u travnju iznosila 6.122 kuna što je gotovo 12 posto više od državnog prosjeka, ističu iz Rockwoola.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close