Reagiranje: Robert Krasić ne zloupotrebljava svoj položaj i ovlaštenja

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2011. u 13:00

Robert Krasić zastupan po punomoćniku Ranku Tomaševiću, odvjetniku u Zagrebu, podnio je zahtjev za objavu ispravka i isprike, koji prenosimo u cijelosti:

Na internetskom portalu naslova (www.poslovni.hr), čiji ste nakladnik, objavljen je 15. rujna 2011. tekst pod naslovnom ‘’Sindikat trgovine i radnici traže smjenu direktorice Zagrebačkog velesajma’’ u kojem je prenesena izjava predsjednice Sindikata trgovine Hrvatske Dragice Mišljević s konferencije za novinare održane 15. rujna 2011., koja je između ostalog izjavila da je ‘’Robert Krasić, sin revizorice Šime Krasić, prema informacijama zaposlenih na Zagrebačkom velesajmu, zaposlen kao pomoćnik voditeljice podrućnice Bartolec, gdje više od tri godine ništa ne radi, redovito prima plaću od 20.000,00 kn, vlasnik je sedam tvrtki čije stranke prima na Velesajmu, što znači da osim nezarađene plaće radi trošak Velesajmu za rad svojih tvrtki.’’ Nadalje, objavljen je 16. rujna 2011. i tekst ‘’Uprava Velesajma i Holdinga na meti sindikata’’ u kojem se ponovo apostrofira Robert Krasić, kao osoba koja ‘’za primanja od 20.000,00 kn, više ne radi nego radi i stvara trošak jer istodobno radi za privatne tvrtke’’. Ujedno ste objavili reagiranje Zagrebačkog holdinga u pogledu stvarnog iznosa plaće koju prima gospodin Robert Krasić, ali ostale neistinite informacije nisu ispravljene.

Međutim, prije objave navedenih informacija, niste kontaktirali gospodina Krasića, niti mu omogućili da demantira ostale neistine navedene u prenesenoj izjavi. Ujedno, pojedini dijelovi sadrže očevidne uvrede ili klevete, pa prilikom objave iste niste postupali u dobroj vjeri.

Kao što vam je poznato mediji su dužni poštovati privatnost, dostojanstvo, ugled i čast građana. Prenošenjem neistinitih i uvredljivih navoda o gospodinu Robertu Krasiću i objavom istih u vijestima na vašim internetskim stranicama počinjena mu je šteta jer su grubo povrijeđena njegova zakonom zaštićena prava na čast, ugled i dostojanstvo.

Ovime pozivamo nakladnika internetskog portala, da u prvom, a najkasnije u drugom izdanju, odnosno programskom sadržaju medija nakon primitka ovog zahtjeva, na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, objavite ispravak navedenih neistinitih informacija u kojima se navodi da gospodin Robert Krasić ‘’više od tri godine ništa ne radi, redovito prima plaću, te da je vlasnik sedam tvrtki čije stranke prima na Velesajmu što znači da osim nezarađene plaće radi trošak Velesajmu za rad svojih tvrtki’’ odnosno da ‘’Robert Krasić za primanja od 20.000,00 kn, više ne radi nego radi i stvara trošak jer istodobno radi za privatne tvrtke’’ i ujedno se ispričate mojoj stranci. Navedene informacije u cijelosti su netočne, budući gospodin Robert Krasić poštuje sve svoje obveze iz radnog odnosa, ne koristi prostorije poslodavca za obavljanje djelatnosti trgovačkih društava za svoju korist, niti na koji drugi način zloupotrebljava svoj položaj i ovlaštenja.

Vjerujem da ste svjesni povrede prava moje stranke koju ste učinili nekritičnim objavljivanjem izjave gospođe Dragice Mišljević, predsjednice Sindikata trgovine Hratske, bez prethodne provjere navoda iste i bez mogućnosti gospodina Roberta Krasića da se na nju očituje, kako bi vaša vijest objektivno mogla informirati javnost, i da ćete nastalu štetu umanjit objavom zatraženog ispravka i isprike.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ma da on je pošten čovjek….
i sposoban…vodio tvornicu Galeb iz Omiša,al tko će zaraditi za sebe,lakše je nama biti na grbači

New Report

Close