‘Razmišljam da prihvatim obje opcije, i Agrokor, i Goldman Sachs’

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2012. u 08:50

“Razmišljam da prihvatim obje opcije, i Agrokor, i Goldman Sachs, što je moguće, uz pretpostavku da poslovi nisu u konfliktu interesa”, rekao je Željko Rohatinski u intervjuu za Novi list.



PXL

Rohatinski je potvrdio da je povratak u Agrokor jedna od opcija, te da je dobio poziv iz Goldman Sachsa da postane član njihovog »advisory boarda« što konkretno znači da bio bio njihov poslovni savjetnik za poslove koje obavljaju u Srednjoj Europi i posebno u našoj regiji. Kaže da posao u Goldman Sachsu nije u punom radnom vremenu, već posao koji se obavlja prema potrebi i koji na neki način može predstavljati dobru dopunu nekom drugom redovnom poslu. Prema tome, opcija povratka u Agrokor je vjerojatnija. Rohatinski je objasnio je da je poguće da radi i za Goldman Sachs i za Agrokor, uz pretpostavku da ta dva eventualna posla nisu u sukobu interesa. Hoće li do toga doći, zavisi i od budućih eventualnih poslodavaca i njihovih preferencija, rekao je.

Smatra da novi guverner Boris Vujčić ima veliko iskustvo te da će poslove kao što je suradnja s Europskom središnjom bankom i radnim tijelima EU dobro obavljati. Kaže da politički angažman za njega ni prije nije bio realna opcija, iako su ga neke strukture pokušale uvući u to. “Po svom habitusu uvijek sam bio skloniji lijevim opcijama”, kazao je bivši guverner.

Moja supruga nije učinila ništa nelegalno

Odgovorio je i na pitanje o prodaji tvrtke Ronah koncernu Agrokor. Tvrtka Ronah je bila u vlasništvu njegove supruge, a nakon prodaje istim je novcem otkupljena kuća u kojoj stanuje: “Riječ je bila o poslovnom odnosu između Agrokora i špediterske tvrtke moje supruge o obavljanju špediterskih poslova za potrebe Agrokora na dugoročnoj osnovi. Sukladno tom ugovoru Agrokor je isplatio određeni avans za buduće poslove od kojeg je tvrtka moje supruge kupila navedenu kuću. Taj avans je vraćen kroz poslove koje je špediterska firma obavljala za Agrokor i to je bio aranžman koji je trajao gotovo sedam godina. Može se reći da je taj avans bio usluga, no ona je vraćena kroz rad moje supruge. U 2011. godini moja supruga se ozbiljno razboljela i više nije bila u mogućnosti da obavlja poslove u svojoj tvrtki. U tom trenutku je dogovoreno da Agrokor za svoje poslovne potrebe otkupi tvrtku, dio čije imovine je bila i navedena kuća, što je Agrokor i učinio, s time da je novcem kojeg je kao vlasnik špediterske tvrtke moja supruga dobila po osnovu prodaje, ona kao fizička osoba otkupila tu kuću od Agrokora.”

Zaključio je da je transakcija bila legalna te da njegova supruga nije učinila ništa nelegalno, nemoralno ni protivno uobičajenim poslovnim odnosima.

(pd)

Komentari (6)
Pogledajte sve

Goldman nema takve pozicije- Principe, nemas pojma kako funkcioniraju investicijske banke i kakve kadrove imaju.

Nisam upozat sa potrebom za savjetnickim mjestima za regije. Goldman takve funkcije i nema. Princile neznas kako i sto radi investicijska banka. Sto je jos vaznije Rohatinski nema znanje a ni godine da bi mogao izdrzati rad u investicijskom bankarstvu


Rohatinski nema sto raditi u Goldman Sachsu- koja laz , koja obmana…ili ih je uvjerio da je sin Felixa Rohatyn-a nekadasnjeg glavnog investicijskog bankara na Wall Streeetu (kada je Lazard Bros drmao svjetom)?

Kako misliš nema što raditi? ti si upoznat sa potrebama Goldmana oko savjetničkih mjesta za CEE ?

Čovijek je radio u Agrokoru prije nego su ga pozvali za guvernera, što je tu loše što ide nazad na svoju poziciju? Još je i sam dao ostavku…..
Puni smo teorija zavjera šta jest, jest!

New Report

Close