Prosječna plaća za ožujak 5.499 kuna

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak ove godine iznosila je 5.499 kuna, što je nominalno 2,5 posto više, a realno 1 posto više u odnosu na veljaču, objavio je Državni zavoda za statistiku (DZS).

U odnosu na ožujak prošle godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za treći mjesec ove godine bila je nominalno viša za 0,3 posto, a realno je bila niža za 1,6 posto. Najviša prosječna neto plaća za ožujak isplaćena je u telekomunikacijama, u iznosu od 12.753 kune. Slijedi promidžba (reklama i propaganda) i istraživanje tržišta sa plaćom od 10.681 kunu te zračni prijevoz s plaćom od 9.401 kunom.

Najnižu prosječnu neto plaću za ožujak ove godine od 2.832 kune imali su zaposleni u proizvodnji odjeće. U proizvodnji kože i srodnih proizvoda prosječna neto plaća za ožujak iznosila je 2.921 kunu, a u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika u iznosu od 3.096 kuna. Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak je iznosila 7.958 kuna, što pokazuje nominalni porast za 3,3 posto, a realni rast za 1,8 posto u odnosu na veljaču. U odnosu na treći mjesec prošle godine, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za ovogodišnji ožujak, nominalno je viša za 0,8 posto, a realno je niža za 1,2 posto.

(Hina/pd)

Komentari (1)
  • postar
    postar 12:36 5.6.2012.

    @Najviša prosječna neto plaća za ožujak isplaćena je u telekomunikacijama, u iznosu od 12.753 kune.
    Molim,provjeriti.Ovo ne stoji !!!!!!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!