Pringles dobiva novog vlasnika

Američka prehrambena grupacija Diamond Foods sklopila je sporazum o preuzimanju brenda grickalica Pringles od kompanije Procter & Gamble (P&G).

Ukupna vrijednost jučer najavljene akvizicije iznosi 2,35 milijardi dolara, uključujući dug Pringlesa u visini 850 milijuna dolara. Transakcija bi trebala biti zaključena do kraja ove godine. Pringlesovi proizvodi prodaju se u više od 140 zemalja svijeta, a brend postoji već više od 40 godina.

Preuzimanjem poznatog brenda grickalica Diamond Foods će povećati svoj globalni doseg i više nego udvostručiti prodaju grickalica na američkom i britanskom tržištu. Sklopljeni sporazum u skladu je sa strategijom P&G-a da se jače koncentrira na poslovanje u segmentu osobne njege i kućnih potrepština.

Dionice Diamond Foodsa skočile su jučer 6,7 posto na Wall Streetu, što predstavlja njihov najveći rast u posljednja četiri mjeseca, pokazuju Bloombergovi podaci. Dionice kompanije iz San Francisca ojačale su ukupno 44 posto u posljednjih godinu dana. Procter & Gamble je jučer oslabio 0,9 posto.

Komentari (2)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve