Prijevoznici više neće plaćati carinski parking

Trošak parkiranja na teretnim kolodvorima na kojima se carini roba snosit će uvoznik, odnosno izvoznik robe, a model naplate parkiranja utvrdit će otpremnici u suradnji s predstavnicima terminala, prijevoznika, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva financija.

To je zaključak današnjeg sastanka u Carinskoj upravi između ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmeta i ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišić s predstavnicima Koordinacije udruga i klastera hrvatskih cestovnih prijevoznika koje je predvodio Antun Kolak. Prijevoznici su na sastanku istaknuli da će se u navedenom razdoblju suzdržati od jednostranih mjera, čime je izbjegnut prosvjed koji je za danas bio najavljen na teretnim kolodvorima, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kolak je također u izjavi za Hinu potvrdio da je na sastanku postignut sporazum te da do daljnjega neće biti prosvjeda. Dogovoreno je da će se sljedeći sastanak održati 6. listopada u 9 sati u HGK-u u Zagrebu, a na njemu će biti predstavljen konkretan prijedlog modela naplate parkiranja na carinskim parkiralištima. Današnjem sastanku nazočili su i predstavnici Udruženja međunarodnih otpremnika, Hrvatske gospodarske komore, Udruge Hrvatski izvoznici te predstavnici vlasnika i držatelja terminala.

Prijevoznici su jutros najavljivali prosvjede sporom vožnjom oko carinskih dvorišta diljem Hrvatske, nezadovoljni što svaki put kad svojim vozilima ulaze i izlaze iz carinskih dvorišta moraju platiti 120 kuna za parkiranje.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve