PBZ dodatno smanjuje kamatu na stambene kredite u švicarcima

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2011. u 14:15

Za korisnike stambenih kredita uz valutnu klauzulu u CHF, ugovorenih po standardnim uvjetima uz promjenjivu kamatnu stopu, Privredna banka Zagreb (PBZ) će od 1. kolovoza 2011. dodatno smanjiti kamatnu stopu za 0,25 postotnih bodova.

Osim smanjenja kamatne stope donesen je novi prošireni paket mjera za olakšanje otplate stambenih kredita u CHF-u, izvijestili su danas iz banke. PBZ je već smanjio kamatnu stopu za 0,35 postotnih bodova od 1. studenog 2010. te ponovno za 0,25 postotnih bodova od 1. svibnja ove godine. S obzirom da se zbog velikog jačanja franka visina anuiteta ne može osjetno smanjiti samo snižavanjem kamatnih stopa, PBZ je uz postojeće mjere i nedavno potpisan Memorandum o mjerama za ublažavanje položaja korisnika stambenih kredita ponudio poseban paket mjera u još većem opsegu, ističu dalje iz banke.

Klijentima je sada uz mjere iz Memoranduma (produljenje roka otplate, skraćenje roka otplate po kojima je prethodno izvršeno produljenje te izmjena tih ugovornih uvjeta stambenih kredita vezanih uz CHF bez naknada) na raspolaganju puno širi spektar mogućnosti te prema svom osobnom izboru mogu kombinirati sve navedene mjere i na taj način ublažiti negativne efekte jačanja franka odnosno povećanja anuiteta preračunatog u kune.

Pri tome iz banke posebno ističu individualizirani pristup klijentima i modele s kombinacijama mjera kojima se može postići značajnije sniženje trenutačnog anuiteta uz ugovaranje novog načina otplate kredita (plan otplate kroz četiri otplatna razdoblja) sa smanjenjem anuiteta u prvom otplatnom razdoblju. Ističu i poseban fleksibilan otplatni plan koji kroz određeno razdoblje omogućava zadržavanje visine mjesečnog obroka u kunama u okviru granica dogovorenih s klijentom, drugim riječima radi se o fleksibilnoj prilagodbi platežnoj sposobnosti klijenta.

(pd)

Komentari (8)
Pogledajte sve

ide akcija potpisivanja peticije za ukidanje devizne klauzule pa navalite:
http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=604

Sramota za cijelu Europu

Za HR političare i HNB ne postoji riječ treba je izmisliti

2006-2008 banke su navukle ljude niskim kamatnim stopama (oko 4%) u uvijetima kada je zaduživanje u CHF-ovima za njih bilo veće nego što je to danas! Međutim DANAS JE KAMATA NA TE ISTE KREDITE VEĆA(preko 5%) I IZJEDNAČENA SA ONIM U EURIMA! Naravno kad imaju robove koje sad deru dok ne odapnu. PA BAR DA SE NE BOGATE NA CHF KREDITIMA. SRAM IH BILO! Neka prikažu transparentno kolika im je zarada na CHF a kolika na kreditima u eurima.
Kako se može dopustiti da banke reklamiraju kredite po niskim kamatnim stopama a onda kad te navuku dignu ih u nebo. Ne uzimajte nikakve kredite ni za živu glavu, a oni koji ih imaju trebali bi ih prestati otplaćivati dok banke transparentno ne kažu KOLIKA IM JE BILA ZARADA NA POČETKU OTPLATE KREDITA A KOLIKA JE SADA s obzirom na promijenu glavnice kredita! Zar to naš dragi HNB ne zna izračunati i bar javno reči ako ih već ne može kontrolirati? Zar nema niko u vladi da upita banke: gospodo odakle vam tromjesečna zarada od skoro 1,5 miljardi kuna u ova krizna vremena?? Na čijoj grbači zarađujete s obzirom da vam je promet(krediti) drastično pao? BANKE, SRAM VAS BILO!

Chavez: NACIONALIZIRATI! [cool]

New Report

Close