Patafta: Odluka suda vraća mi vjeru u neselektivnu primjenu zakona

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2012. u 15:05

Davor Patafta priopćenjem se obratio javnosti vezano za optužnicu protiv bivšega varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka koja nije potvrđena, već je u cijelosti vraćena USKOK-u na daljnju obradu.

Vijeće nije potvrdilo optužnicu već ju je vratilo na doradu USKOK-u, od kojeg se traži da bolje razjasni neka pitanja, prije svega, zašto smatraju da se u slučaju Čehoka i ostalih optuženih radi o udruživanju zbog počinjenja kaznenoga djela.

Podsjetimo, Čehoka se tereti da je pogodovao suoptuženom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti i oštetio Grad Varaždin za najmanje 49,5 milijuna kuna. Uz njih dvojicu, optuženi su Narcisa Huljev, Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda i tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winair.

Pataftino priopćenje prenosimo u cijelosti:

Odluka Suda vraća mi vjeru u obveznu, neselektivnu i cjelovitu primjenu zakona i Ustava Republike Hrvatske te Europske konvencije o ljudskim pravima.

Sve što sam radio bilo je u skladu sa svim važećim propisima Republike Hrvatske.

Ističem da je tvrtka T7 VIS u poslovima koji su bili prijavljeni i pod istragom oštećena, a ne da je imala ikakvu nepripadnu imovinsku korist.

Unatrag godinu dana, nažalost, na vlastitoj sam se koži uvjerio da se u mojem postupku nisu cjelovito primjenjivali temeljni zakoni i Ustav Republike Hrvatske te poštovala osnovna ljudska prava. Nepravedno i javno blatili su se moji poslovi, tvrtke i preko 800 mojih suradnika i radnika koji rade na tim poslovima te moja obitelj. To nije moderna Hrvatska koja može i smije u Europsku uniju niti Hrvatska u kojoj želi i može inovativno stvarati moja generacija.

Vjerujem da će se mijenjati takav način rada, jer će u protivnom netko odgovarati kako i treba u svakoj pravnoj i europskoj državi te sukladno članku 20. Ustava Republike Hrvatske.

Unatrag 20 godina, u Hrvatskoj sam podigao od nule ili iz stečaja 10 tvornica i razvojnih projekata, pokrenuo inovativnu proizvodnju za izvoz u 40 država svijeta te zaposlio velik broj radnika. U tvrtkama u kojima sam aktivan isplaćeno je preko 100.000 plaća i državi plaćeno preko 200 milijuna kuna poreza. Ako takvi razvojni poslovi i projekti ne interesiraju Hrvatsku, onda ni takva Hrvatska ne interesira mene i moje poslovne partnere i prijatelje iz cijelog svijeta i bolje da te poslove i proizvodnju razvijamo negdje drugdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close