Obilježeni Svi sveti, obitelj Todorić na Tuđmanovu grobu

Autor: Poslovni.hr , 01. studeni 2010. u 21:30

Na blagdan Svih svetih građani diljem Hrvatske na misnim su se slavljima prisjetili svojih pokojnih te na njihovim grobovima zapalili svijeće i položili cvijeće.

Na zagrebačkom groblju Mirogoj misu u crkvi Krista Kralja predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a prema svim grobljima u Zagrebu, kao i u drugim većim gradovima, organiziran je poseban vozni red za javni gradski prijevoz.

Državni vrh položio je vijence već uoči blagdana pa je tako premijerka Jadranka Kosor položila vijenac na grob prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, te položila vijence i zapalila svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kod Središnjeg križa te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Predsjednik Ivo Josipović na grob predsjednika Vlade od 2000. do 2003. godine Ivice Račana. Predsjednik je vijenac i na spomenik Glas hrvatske žrtve – Zid boli, na grob narodnih heroja na Mirogoju, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob Franje Tuđmana, te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Predsjednik Sabora Luka Bebić, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks i zastupnik Josip Leko u ime hrvatskoga Sabora položili su vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kod Središnjeg križa na Mirogoju te na grob Franje Tuđmana.

Na Mirogoju je i obitelj Todorić, osim svojih najmilijih, posjetila i ukrasila i grob prvoga hrvatskog predsjednika. Na grobu Franje Tuđmana bili su Ante Todorić, Martina Novosel Todorić, Hrvoje Balent, Ivica Todorić, Iva Balent i Ivan Todorić.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ćaća mu je živ al u Runovićima na groblju od svojih bližnih nije bio u zadnjih naj manje 25g

Tuđman mu je više već TATA jer dao mu je sve dao a ono što mu Tuđman nije dao to je Todorić pošteno kupio za 1 KUNU

To govno lopovsko hdz-ovsko

Ah normalno kad mu je ostavio u amanet više nego vlastiti ćaća.

New Report

Close