‘Nova imenovanja u Holdingu protiv zdrave pameti’

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2012. u 13:10

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević danas je ustvrdio da su imenovanja u čelništvo Zagrebačkog holdinga – u upravu i skupštinu – nasilje nad procedurom i protive se zdravoj pameti, a sličnog mišljenja je i predsjednik HSLS-a, gradski zastupnik Darinko Kosor.

Kovačević je na konferenciji za novinare nakon aktualnog sata zagrebačke Gradske skupštine rekao da su po novom SDP-ovom prijedlogu u skupštinu Holdinga predloženi tzv. stručnjaci o kojima nitko ništa ne zna, umjesto da tu dužnost obavljaju ili gradonačelnik ili pak gradski zastupnici, koji su predstavnici vlasnika, odnosno građana.
Ustvrdio je i kako je o tome “da se nešto događa” u Zagrebačkom holdingu saznao iz medija. “To je nasilje nad procedurom i zdravom pameti”, ocijenio je Kovačević i ustvrdio kako očigledno neki pojedinci u SDP-u žele zavladati tom gradskom mega-tvrtkom.

Kovačević je također najavio da će dobro promisliti prije odluke o prihvaćanju ili neprihvaćanju rebalansa gradskog proračuna jer postoji mogućnost da u slučaju odbijanja proračuna na današnjoj sjednici, Gradska uprava zatraži povrat novca od Holdinga, a takav bi rasplet za Holding značio “padanje na koljena”. “Zagrebački holding ostat će bez kontrole vlasnika – građana i gradonačelnika”, smatra i Darinko Kosor (HSLS) koji je na konferenciji za novinare zajedničkog kluba gradskih zastupnika HSLS-HSS, održanoj nakon HNS-ove konferencije za novinare, ocijenio da je tu riječ o “političkom apsurdu” o kojem treba javno raspraviti. U ime kluba HSLS-HSS zatražio je raspisivanje javnih natječaja za upravu Holdinga i direktore podružnica jer bi tek takav potez, rekao je, značio “izlazak politike iz upravljanja” i dolazak stručnjaka.

Ako se taj prijedlog ne prihvati, tražit će, kaže, kvartalno izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga kako se ne bi desilo da o poslovanju Holdinga raspravljaju “post festum”, sa šest mjeseci zakašnjenja, kad više ne mogu ni na što utjecati, kao što je to i danas slučaj. Na pitanje novinara jesu li po zakonu predloženi zaključci o imenovanju novih članova u upravu i skupštinu Holdinga, Kosor je odgovorio: “Ako je i po zakonu, nije moralno” jer su, ponovio je, zastupnici zaduženi da u ime vlasnika kontroliraju rad Holdinga. “Razumijem ogorčenost kolega iz HNS-a, HDZ-a, nezavisne liste Tatjane Holjevac i drugih koji nisu ni znali da će biti maknuti iz Skupštine Holdinga”, rekao je Kosor podsjećajući kako su oni sami proljetos izašli iz te skupštine nezadovoljni upravljanjem Holdingom.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close