Najveći svjetski reosiguravatelj povisio prognozu dobiti

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2012. u 13:10
EPA

Najveći svjetski reosiguravatelj Munich Re povisio je u utorak prognozu dobiti za cijelu godinu temeljem neočekivano dobrih rezultata u drugom tromjesečju.

“Na dobrome smo putu da blago premašimo izvorno zacrtanu dobit u cijeloj godini od oko 2,5 milijardi eura. Optimistični smo glede rezultata u 2012. godini, unatoč teškom poslovnom okruženju”, naveo je izvršni direktor Nikolaus von Bomhard u priopćenju.

Očekuje se da će se bruto prihod od premija u cijeloj godini kretati u rasponu “između 50 i 52 milijarde eura”. U prošloj godini iznosio je 50 milijardi eura, stoji dalje u priopćenju.

Samo u drugom tromjesečju Munich Re je povećao neto dobit za 9,8 posto, na 808 milijuna eura, temeljem 5,5-postotnog rasta bruto prihoda od premija na 12,632 milijardi eura. To znači da je polugodišnja dobit iznosila 1,594 milijardi eura, slijedom 25,897 milijardi eura bruto prihoda od premija.

“S dobiti od 1,6 milijardi eura u prvom polugodištu dobrano smo premašili polovicu ciljanog iznosa od oko 2,5 milijarde eura”, pojasnio je von Bomhard.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close