‘Mol može bez nas, ali onda otvaraju rat s hrvatskom državom’

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2012. u 11:55

Vlada neće prihvatiti ovakav neprimjeren i neprihvatljiv odnos unutar Ine, poručio je danas ministar financija Slavko Linić, ističući da se način upravljanja tom kompanijom, kako to čini mađarski MOL, mora mijenjati.



PXL

“Mi želimo promijeniti ugovor, želimo Zakon o trgovačkim društvima primijeniti i u Ini, jer razloga da se tako nešto događa ne postoji. Nećemo prihvatiti ovakav odnos unutar Ine, to je nešto neprimjereno i neprihvatljivo. To je rezultat rada HDZ-a i to se mora promijeniti”, izjavio je Linić novinarima u Hrvatskom saboru. Naglasio je kako je istina da mađarski MOL može Inom upravljati i bez hrvatske Vlade, ali da u tom trenutku “oni otvaraju rat s hrvatskom državom”.

“Okrenite se po Hrvatskoj, trčali su farbati i uređivati pumpe. Prema tome, osjetljivi su na kritiku i na ozbiljnost Vlade”, rekao je Linić, koji od MOL-a očekuje da će krenuti uređivati rafinerije te otvoriti novu bušotinu plina na Jadranu. “I da polako shvate što je politika Vlade, iako imamo samo 44 posto (dionica Ine). Ali kao što vidite, ipak im je stalo da vide kako će se Vlada postavljati u odnosu na njih. Pa kako ćemo riješiti taj dio, tako ćemo riješiti i odnose u Upravi. Uvjeren sam”, poručio je. Hrvatska država u Ini ima 44,84 posto dionica, a najveći je pojedinačni dioničar mađarski MOL koji, po podacima s web stranice te kompanije, ima 49,1 posto dionica Ine.

>>> Linić poražavajućim brojkama demonstrirao ‘zlo zvano nelikvidnost’

>>> Uprava Ine o prijedlogu hrvatskih članova nije glasovala već ih vratila na doradu

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close