Milošević: Danas biramo šefa oporbe i budućeg premijera

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2012. u 15:15

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević u svom obraćanju izaslanicima 15. općeg sabora HDZ-a poručio je kako se danas bira budući hrvatski premijer.

„Danas biramo šefa oporbe i budućega predsjednika hrvatske vlade“, naglasio je Milošević dodavši kako ovi izbori u HDZ-u Hrvatskoj donose novu nadu. Stranka je, po njegovoj ocjeni, u krizi vodstva, identiteta i morala, a vodstvo je prestalo slušati članove i birače. „Snaga HDZ-a nije u središnjici, Statutu i pravilnicima već u članovima i idejama“, rekao je Milošević obećavši kako će HDZ pod njegovim vodstvom postati najpoželjniji politički partner.

Tri su razloga, kazao je, njegove kandidature za predsjednika HDZ-a – vraćanje časti i ponosa HDZ-ovcima, vraćanje političke vjerodostojnosti i pobjedničkoga duha te vjere i nade u to da se može živjeti bolje. „Obećavam da će Hrvatska biti gospodarski obnovljena i jaka. Branit ću čast i ponos HDZ-ovaca i u Zagrebu i u Splitu i u Pazinu i u Bruxellesu“, poručio je.

Moramo sačuvati budućnost naše djece danas, a sutra su pred nama veliki ciljevi – ulazak u EU, povratak Europi demokršćanske orjentacije, rekao je Milošević dodajući kako su Balkan i Jugoslavija iza nas. Zato trebamo novo vodstvo koje će odgovoriti izazovu vremena, osigurati opstanak Hrvata u BiH, vodstvo koje će čuvati naše nacionalne interese, ocjenio je Milošević.

Suvremenu je Hrvatsku, kazao je, nemoguće zamisliti bez HDZ-a i uloge prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. „Jučer su branitelji ginuli za samostalnost, jučer smo oplakivali najbliže i s ponosom gledali na hrvatsku zastavu na Kninskoj tvrđavi“, prisjetio se.

Danas ne tražimo novoga Tuđmana, jer je on jedinstven i neponovljiv, već onoga koji će, bez svađe, sačuvati HDZ i voditi bitke za uspješnu i stabilnu Hrvatsku u EU, rekao je Domagoj Ivan Milošević. „Neka pobjedi moderan i snažan HDZ, s vjerom u Boga i hrvatski narod“, poručio je Milošević izaslanicima na 15. Općem isaboru HDZ-a.

(Hina/pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Domagoj Milošević ima odlične reference i očito je stručnjak te od njega država može imati ogromne koristi pošto su investicije vrlo bitne za razvoj svake države, on je borac, može Hdz ponovno vratiti na noge i to bez prljavih igara koje vidimo kod drugih kandidata, što je nemoralno, protuzakonito.

bilo bi odlicno za stranku da buduci predsjednik bude Milosevic

New Report

Close