MHS: Nismo sekta koja ‘baulja’ za Ribićem

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2012. u 16:55
U današnjem broju Poslovnog dnevnika pročitajte o novim HGK-ovim centrima, istiskivanju dioničara Belišća, splitskom Koteksu, ...

Matica hrvatskih sindikata ustvrdila je kako nije “vjerska sekta u kojoj za guruom Ribićem bauljaju njegovi sljedbenici”, već da je ozbiljna sindikalna središnjica, u kojoj svaki udružen sindikat ima svoju autonomnost u djelovanju.

“Odluke o neprihvaćanju prijedloga Vlade RH o izmjenama TKU-a svaki od četiri Sindikata donio je autonomno na svojim tijelima, nakon konzultacije s članovima sindikata”, ističe se u današnjem priopćenju te organizacije.

Navode kako je najtvrđe stavove usvojio Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, a najumjerenije Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te dodaju kako je predsjednik Matica hrvatskih sindikata Vilim Ribić iznosio zajedničke stavove sva četiri Sindikata.

“Vlada RH ne može bez teških pravnih posljedica jednostrano ukinuti niti jedno pravo, pa tako ni smanjiti koeficijente za nastavnike osnovnih i srednjih škola za tri, pet, sedam ili devet posto, stoji u priopćenju Matice.

Upozoravaju da će, ukoliko Vlada ipak posegne za pravnim nasiljem, posljedice biti veliki broj izgubljenih tužbi, što bi, ističu, moglo imati katastrofalne posljedice za cijelu zemlju.

”Naši su zahtjevi pravedni i spremni smo zajednički ustrajati do kraja”, zaključuje se u priopćenju.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sramota je da se bilo tko tako izražava o Ribiču, čovjeku koji se bori za prava NAJLOŠIJE plaćenih VSS i inih djelatnika unutar državnog sustava odnosno o čovjeku koji ima barem nešto mozga, poštenja i razuma, za razliku od raznih drugih koji se poojavljuju na našoj ekonomsko-političkoj sceni.

New Report

Close