Mercator-H otvorio centralno logističko skladište u Svetoj Nedelji

Autor: Biserka Ranogajec , 30. kolovoz 2011. u 13:00

U Sv. Nedelji Mercator-H otvorio je logističko distribucijski centar vrijedan 3,3 milijuna eura. Centar se prostire na površini od 33.000 četvornih metara i ima 40.000 paletnih mjesta za više od 13.500 artikala. Otvaranjem ovog centra, Mercator je nastavio ovogodišnji investicijski ciklus u koji je uloženo dosada oko 13 milijuna eura uz projekt LDC-a koji je stajao 16,6 milijuna eura.

“Ovo je dosada najveći projekt izgradnje klasično konvencionalnog logističkog centra koji je izgrađen za potrebe Mercatora na razini cijele grupe. Novi logističko distribucijski centar je konvencionalno skladište s primjenom vertikalnih transportera, tehnologije koja bitno unaprjeđuje i pojednostavljuje proces rada”, izjavio je direktor projekta Borut Žuran.

Novi logističko distribucijski centar ima najsuvremeniju opremu koja će uvelike olakšati rad i povećati efikasnost. Prednost ovakvog skladišta je u sinergijskom učinku maloprodaje i nabave. Implementacijom Gold Stocka, strateški licenciranog programa, koji uz uporabu najnovijih tehnologija pojednostavljuje i ubrzava rad te blizinom autoceste ostvarit će se značajni rezultati i skratiti vrijeme dostave robe iz logističkog centra direktno na police prodajnih prostora, izvijestili su iz Mercatora-H.

Logističke djelatnosti Mercatora-H će se od sada, umjesto na dosadašnjih pet, odvijati na dvije lokacije. Novo konvencionalno skladište u Sv. Nedelji zamijenit će sadašnje u Karlovcu i Velikoj Gorici, skladište u Sesvetama preuredit će se za druge potrebe, a postojeće skladište u Požegi i planirano u Dalmaciji funkcionirat će na cross docking sistemu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Hvala, ispravili smo 🙂

Nije Sv. Nedjelja, već Sv. Nedelja (bez j)
http://www.grad-svetanedelja.hr

New Report

Close