Kosor: Vlada će isplatiti bivše radnike Đakovštine

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2011. u 12:55

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas prijepodne bivše radnike Đakovštine, koji 11. dan prosvjeduju na ulazu u bivšu tvrtku tražeći isplatu 26 milijuna kuna otpremnina, te im poručila da je rješenje za njih pronađeno i da će im otpremnine biti isplaćene iz proračunske pričuve.



Foto: Vlada.hr

“Vlada će u utorak održati sjednicu na kojoj će donijeti odluku o isplati vaših potraživanja na način da preuzme vjerovnički odnos radnika u stečaju Đakovštine, a radnicima ćemo novac isplatiti iz proračunske rezerve. Bit će to više od 26 milijuna kuna jer govorimo o neto i bruto iznosima”, istaknula je premijerka Kosor napominjući da je iznalazak rješenja bio iznimno težak.

Dodala je kako se sa stečajnim upraviteljem Đakovštine u Ministarstvu pravosuđa već dogovara način kako će se to realizirati, a svaki radnik potpisat će poseban dokument. Odmah po potpisu, novac će mu sjesti na račun, kazala je Kosor. Istaknula je kako Vlada i ona osobno razumiju probleme bivših radnika Đakovštine koje je muka natjerala da prosvjeduju. Izrazila je zadovoljstvo pronalaženjem rješenja za bivše radnike Đakovštine. “Pronašli smo rješenje iako u proračunu nema neke stavke iz koje bi se ta potraživanja namirila. Stoga je rješenje bila proračunska pričuva”, dodala je.

Na novinarski upit otkud obrat u ovom slučaju, jer je ministar poljoprivrede još prošli tjedan tvrdio da pravnih mogućnosti za isplatu ovih radnika nema, Kosor je odgovorila da se ne radi o obratu nego o činjenici da se tražilo rješenje. Prosvjednike je pozvala da prekinu s prosvjedom i da se raziđu svojim kućama.

(Hina/pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

valjda je lakše tako manje se zamjerati
svi znaju ćiji su kamioni vozili i nije to mala kolićina to i za kineze može biti posao dostatan da iskažu interese
pa imamo kineze i kamione valjda neko zna koje novce pospremio nisu valjda i oni imali u nekoj pripiz…. tvrtku i raćun kao HŽ

umjesto da ispitaju odgovornost….

Nema nama spasa !

Vlada je pod pritiskom oporbe i medija pokleknula i isplatit će otpuštenim radnicima otpremnine .

Naravno da će za te otpremnine Vlada morati dignuti kredite koje će otplaćivati naši praunuci .

To je poučan primjer za sve loše radnike :

morate 10 dana bauljati po ulici pa će Vlada popustiti i platiti vam što god zaželite .

New Report

Close