Infineon ponovno poslovao s dobiti

Autor: Marko Mršić , 28. travanj 2010. u 12:45

Infineon Technologies, drugi najveći proizvođač poluvodiča u Europi, danas je izvijestio o kvartalnoj dobiti ponajviše zahvaljujući rastu narudžbi iz automobilskog i industrijskog sektora.

Neto dobit njemačke kompanije u drugom tromjesečju njezine fiskalne godine iznosila je 79 milijuna eura, dok je u istom razdoblju prošle godine Infineon zabilježio gubitak od 239 milijuna eura. Analitičari koje je anketirao Bloomberg očekivali su profit u iznosu od 71,3 milijuna eura. Infineon, koji čipovima opskrbljuje LG Electronics i Apple, pozitivnu seriju je produžio na treće tromjesečno razdoblje, dok je u deset prethodnih kvartala bilježio gubitke koji su dosegnuli 3,9 milijardi eura.

U promatranom razdoblju prihodi Infineona su porasli 55 posto na milijardu eura, što je u skladu s očekivanjima analitičara. Tržište čipova oporavlja se nakon što je gospodarska kriza oštro srezala isporuke u prethodnim kvartalima. Tvrtka Gartner je krajem veljače izjavila da će globalna industrija poluvodiča u 2010. ostvariti rast prihoda od 20 posto na 276 milijardi dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close