Ina: Predsjednik Uprave i izvršni direktori održali sastanak u Sarajevu

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott i Inini izvršni direktori održali su danas radni sastanak u Sarajevu, izvijestili su iz kompanije.

Tema sastanka bile su Inine poslovne aktivnosti u BiH kao i strategija te ključna unaprjeđenja uvedena u Energopetrolu i Holdini, a koja su predstavili direktor Energopetrola Franjo Božić i Laszlo Bartha, predsjednik Nadzornog odbora Energopetrola i direktor Holdine. Najvažnije teme na dnevnom redu bile su financijska stabilizacija i ulaganja u Energopetrol, naglašena i na jučerašnjem sastanku s predsjednikom Vlade BiH Nerminom Nikšićem.

''Do sada smo rekonstruirali 18 benzinskih postaja i renovirali 60 vagon cisterni u našoj floti. Uveli smo kartično plaćanje i novi integrirani informatički sustav u kompaniji. Do kraja 2011. planiramo rekonstruirati još 16 benzinskih postaja. Za ove projekte radimo na dobivanju potrebnih dozvola kako bi započeli sa radovima'', naglasio je Laszlo Bartha. Sastanak se fokusirao i na provođenje programa učinkovitosti u Holdini i Energopetrolu. Sastanku u Sarajevu prethodio je posjet skladištu Podlugovi te jednoj od nedavno moderniziranih benzinskih postaja na Stupskoj petlji.

''Tržište BiH od strateške je važnosti za Inu, također i iz perspektive regionalne energetske politike. Mogućnost naših rafinerija da proizvedu proizvode najviše kvalitete (EURO V) sa strogom kontrolom kvalitete od rafinerija do krajnjih korisnika je najvažnija konkurentna prednost. Svih ovih godina naši kupci cijene kvalitetu naših proizvoda i usluga. Naši proizvodi stvorili su za njih ekonomsku vrijednost i prednosti u njihovom poslovanju te smo stoga ovdje prepoznati kao partner od povjerenja. Trenutnu situaciju s Energopetrolom smatramo izazovom koju vlasnici, odnosno Ina, Mol i Vlada BiH trebaju sagledati sa proaktivnim i pozitivnim pristupom. Naš današnji sastanak s Nerminom Nikšićem je početak procesa rješavanja, nakon kojeg bi trebao uslijediti intenzivan rad eksperata nominiranih od naše strane i strane Vlade'', istaknuo je predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve