‘Iduća dva tjedna neće se dogoditi ništa stravično’, Kopčić zamijenio Samodola

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2011. u 14:25

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila uredbu koja joj omogućuje da privremeno imenuje predsjednika Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na rok od 30 dana.



Željko Kopčić / PXL

Kako je pojasnio ministar financija Slavko Linić, četvorici od petorice članova Uprave Hanfe, uključujući i predsjednika Uprave Antu Samodola, mandati istječu s 31. prosincem, a samo jedan član ima mandat još dvije godine.

>> Vlada na dnevni red uvrstila i produljenje mandata Samodolu

Vladi je stoga uredbom omogućeno da preostalog člana Uprave privremeno postavi za predsjednika Uprave Hanfe koji će obavljati tehničke poslove dok Hrvatski sabor ne imenuje novu Upravu i predsjednika Agencije.

Privremeni predsjednik Uprave neće imati ovlasti za djelovanje na financijskom tržištu jer procjenjujemo da se u idućih dva tjedna na financijskom tržištu neće dogoditi “ništa stravično” zbog čega bi on trebao intervenirati, rekao je Linić.

Sukladno Uredbi o dopuni Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, Željko Kopčić imenovan je privremenim predsjednikom Uprave Agencije, s danom 1. siječnja 2012. godine.

(Hina/ pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nadajmo se da će biti poštenja za male dioničare.

New Report

Close