Hrvati sladoled dobivaju za osam, a Nijemci za 15 kuna

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2012. u 10:20

Glavni junak ove priče je prodavač sladoleda na štandu ispod hotela Omorika u Crikvenici, dok je cijelu priču ispričala Hrvatica koja je prije 25 godina otišla u Njemačku i tamo pronašla muža, već godinama iz Düsseldorfa dolazi na ljetovanje na hrvatsko more, piše Novi list.

Ove je godine pripovjedačica ove priče ljetovanje sa svojim mužem odlučila provesti u Crikvenici. Našli su apartman i dogovorili cijenu. No, kad su stigli ispred apartmana s njemačkim registarskim tablicama, vlasnik apartmana je uočio odakle dolaze te odlučio podići cijenu za 15 eura jer Nijemcima novac nije problem kao “našima”.

No podizanje cijene apartmana tek je uvod u ovu priču o prodaji sladoleda. Hrvatsko-njemačka obitelj odlučila je otići na sladoled. Najprije dolazi majka s jednim djetetom i na hrvatskom jeziku traži i kupuje sladoled i dobiva ga za osam kuna. Nekoliko koraka za njom dolazi i otac Nijemac s drugim djetetom te na njemačkom jeziku kupuje sladoled. Cijena sladoleda je odjedanput 15 kuna. Prema kalkulacijama vrsnog sladoledara inflacija je u pola minute dosegla čak 100 posto.

(pd)

Komentari (8)
Pogledajte sve

tata je kupio i sebi sladoled, samo neće priznati mami, pokvarenjak

To je ciganluk a i protuzakonita diskriminacija…ta obitelj sigurno ne bi ponovno došla kod tog sljadoledara

pa što onda ,kava u frankfurtu je 8 eur,nijemac ima prosjek placu 7000 eur ,hrvat 400 eur!!JESMO LI JEDNAKI ILI JEDNAKIJI!! Dva cijenika i tocka

Otovoriš firmu i uzmeš kredit u talijanskoj ili austrijskoj banci kamata ti je sada oko 10%, a dođe ti talijan ili austrijanac kao konkurencija, njemu je u toj istoj banci trošak kapitala 3-4%.

Po toj logici mogu biti sretni jer bi cijena sladoleda za strance trebala biti oko 25 kn, dobro su prošli s 15 kn, valjda je bila neka akcija!

New Report

Close