‘Hrvati mogu biti u potpunosti sigurni u kvalitetu mlijeka iz Kozarske Dubice’

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2013. u 16:31
Ilustracija

Interne analize Mlijekoprodukta dodatno su potvrdile da su nalazi aflatoksina u svim ostalim ulaznim linijama ispod 0.05 mikrograma.

Nakon internih analiza provedenih u Mlijekoproduktu hrvatska javnost može biti u potpunosti sigurna u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda mlijeka iz Kozarske Dubice koji se nalaze na policama trgovina, javljaju iz agencije IMC.

Naime, od ukupno 18 ulaznih linija Mlijekoprodukta, potencijalni problem prisutnosti aflatoksina uočen je prvotno kod četiri ulazne linije, odnosno točnije kod jedne od linija za koju je u tijeku postupak utvrđivanja porijekla farme s koje je navedeno mlijeko pristiglo u tvornicu.

Također, odmah nakon primitka informacije o potencijalnoj prisutnosti aflatoksina u proizvodima Mlijekoprodukta, sve su potencijalno upitne isporuke zaustavljene i vraćene u tvornicu na detaljnu analizu.

Interne analize Mlijekoprodukta dodatno su potvrdile da su nalazi aflatoksina u svim ostalim ulaznim linijama ispod 0.05 mikrograma, što je sukladno zakonski propisanim količinama odnosno zdravstveno u potpunosti ispravno.

Podsjetimo, mlijeko Mlijekoprodukta koje je na hrvatskom tržištu prisutno već više od 10 godina, uzorkovano je u sklopu redovnog monitoringa koji mliječni proizvodi svakodnevno prolaze, no ovog puta kontrola je, zbog pojave aflatoksina u mlijeku drugih proizvođača, dodatno pojačana i u ovoj kategoriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close