Holy potvrdila autentičnost e-mailova zbog kojih bi Čačić trebao otići

Autor: Branka Suvajac , 05. srpanj 2012. u 14:05

Bivša ministrica okoliša Mirela Holy potvrdila je autentičnost e-mailova iz Čačićeva kabineta i rekla da može potvrditi Škrlecove izjave da se vršio pritisak kako bi se uhljebilo Jambrača

Tjednik Forum, koji na kioske izlazi sutra, otkriva dokumente za koje tvrdi da bi zbog njih Radimir Čačić trebao otići iz Vlade.

Tjednik objavljuje e-mailove kojima je prvi potpredsjednik Vlade gurao nekvalificiranog HNS-ovca na mjesto direktora Fonda za okoliš, prijedloge Vladinih odluka pisane “po naputku ppVRH” za preuzimanje resora koji upravlja milijardama kuna te popis želja za drugim pozicijama u državnoj službi.

Protagonisti afere za Forum otkrivaju kronologiju prijetnji i pritisaka od početka godine, a sam Čačić potvrđuje da će rascijepiti Fond za okoliš na dva fonda kako bi njegov stranački kolega Josip Jambrač napokon postao – direktor.

E-mailovi zbog kojih Čačić mora otići

“Ja nisam vidjela čalanak koji je najavljen i koji bi trebao izaći sutra u Forumu. Mene je kontaktirao jučer novinar Foruma kako bi mi pokazao te dokumente i zatražio potvrdu njihove autentičnosti. Ja sam te e-mailove pročitala i mogla sam potvrditi njihovu autentičnost, ali ne znam što će pisati u članku sutra u Forumu i to je jedino što u ovom trenutku mogu reći”, kazala je danas Holy novinarima.

Napomenula je kako to nisu e-mailovi napisani od strane Radimira Čačića nego šefice njegova kabineta. Ipak, napisani su u njegovo ime. Treba li Čačić otići iz Vlade zbog ovoga po istom principu kako je i ona otišla, Holy nije željela komentirati. “Neću komentirati s obzirom da ne mogu biti objektivna, bilo bi nekorektno da bilo što u tom smislu govorim”, kazala je.

Čačić vikao: Znaš li ti tko sam ja? Tvoje nije da misliš nego da slušaš!

Holy potvrđuje da je točno ono što je Škrlec iznio u jučerašnjem intervjuu Globusu. “Činjenica je da je prvi potpredsjednik Vlade vršio pritisak i na mene i na njega (Škrleca, op.a.) da se gospodina Jambrača stavi na poziciju zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, kazala je.

Čačićeva strategija kadroviranja građane košta 2 milijuna kuna

Komadina: Ne smjenjuje Čačić ministre, nitko ostavku ne daje zbog vikanja

Škrlec: Doživio sam izravan pritisak od Čačića

Komentari (3)
Pogledajte sve

pa zar se već jednom neće pomiriti s tim da više nije ministrica, sve više podsjeća na plačijadranku. Svi ostali mogu čekati nove izbore, redovne ili izvanredne, novinskim člancima se ne smjenjuje članove vlade. Da je tako hdz bi u kratkom roku ostao bez pola vladeli a to se naravno nije dogodilo.

…vrag je s tim mejlovima…pa neće ga valjda Mirela doć glave… [proud]

zoki! di ši? licemjer zoki dat će izjavu u stilu kako je to unutarnja stvar hns-a. mirela..mirela.

New Report

Close