Hoće li Milanović dati zeleno svjetlo za HE Omblu?

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2012. u 08:45

Premijer Milanović vrlo skoro bi trebao donijeti konačnu odluku u vezi s projektom hidroelektrane Ombla. Kako Večernji list doznaje, Zoran Milanović spreman je presjeći dvadeset godina duge dvojbe u vezi s HE Ombla te konačno zatvoriti tu priču. Premijer zasad nije želio otkriti svoju odluku i konačan stav, no iz svega što navodi čini se kako će projektu ipak dati zeleno svjetlo.

Premijer je skeptičan prema nalazima studija koje su rađene besplatno i ne zanemaruje potrebu očuvanja okoliša, no kako se doznaje iz njegova najbližeg kruga u Vladi, suočava se s činjenicom da nema dovoljno struje i da je posrijedi energetski problem koji mora riješiti.

Osim što mu je Ombla investicijski i energetski problem o kojem se napokon mora donijeti odluka, Milanović je svjestan i političke štete koju cijeli slučaj povlači za sobom, kao i ponovnog preispitivanja odnosa SDP-a s koalicijskim partnerom HNS-om. Premijer želi razriješiti i tu situaciju, a doznaje se da će, bez obzira na nedavne istupe Radimira Čačića, zadnju riječ imati Vlada, odnosno premijer Milanović.

Milanović je jučer u Saboru istaknuo da o HE Ombla još jednom želi mišljenje hrvatske, europske i svjetske najkvalitetnije struke. Ipak, ecenzije Studije utjecaja na okoliš koje su za Ministarstvo zaštite okoliša izradila četiri stručnjaka još uvijek se drže u tajnosti i ne zna se točno tko je izradio te recenzije, kao ni njihov točan sadržaj.

Izvorni članak možete pročitati ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close