Gubitak od 741.000 kuna za Industrogradnju

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2012. u 15:55

Gubitak od 741.000 kuna i pad poslovnih prihoda od 45,5 posto- rezultat je to poslovanja Industrogradnja Grupe d.d. u drugom tromjesečju 2012. godine. To se poslovanje odvijalo u nepromijenjenim uvjetima koje karakterizira mala potražnja za građevinskom radovima te nelikvidnosti i neizvjesnosti naplate potraživanja.

Posebna pažnja i dalje se posvećuje smanjenju troškova uz aktivnosti na unovčenju imovine koja nije bitna za poslovanje društva radi smanjenja kreditnih i drugih obveza. Njihovo priopćenje možete pročitati u cijelosti ovdje.

Inače, Porezna uprava Ministarstva financija objavila je danas popis pravnih osoba, obrtnika i građana, čiji su porezni dugovi državi stariji od 90 dana, a na kojem se nalazi više od 102 tisuće poreznih dužnika.

Na listi poduzeća na prvom je mjestu zagrebačka tvrtka Tempo, s ukupnim poreznim dugom od 292 milijuna kuna. Slijedi Hrvatska radiotelevizija s dugom od 222 milijuna kuna. Na trećem mjestu najvećih dužnika je Pan – papirna industrija u stečaju, s dugom od gotovo 143 milijuna kuna. S dugom većim od 100 milijuna kuna slijede zagrebačka građevinska grupa Industrogradnja i varaždinski tekstilni proizvođač Varteks.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close