FPZ odbio zahtjev savjetnika MVEP-a za disertaciju – zbog plagiranja

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2012. u 09:40

Stručno povjerenstvo Fakulteta političkih znanosti je utvrdilo da je Jure Vujić, inače zaposlenik Ministarstva vanjskih i europskih poslova, prepisao pune tri stranice iz tuđeg rada pišući svoj rad “Turski neo-otomanizam kao postmoderni islamski model”, piše Jutarnji list.

Zadatak Stručnog povjerenstva je bio utvrditi ispunjava li Vujić uvjete da prijavi disertaciju bez završenog doktorskog studija, što je moguće “osobama koje su ostvarile znanstvena dostignuća koja svojim značenjem odgovaraju uvjetima za izbor u znanstvena zvanja”. Kako bi ostvario to pravo, Vujić je prijavio 12 znanstvenih članaka na hrvatskom i francuskom jeziku, a među njima i spomenuti rad “Turski neo-otomanizam kao postmoderni islamski model”.

Upravo je za taj rad Povjerenstvo utvrdilo da se radi o plagijatu, jer je Vujić prepisao pune tri stranice iz rada „Nova turska politika i pitanje Bosne i Hercegovine”, autora Dejana Jovića, glavnog analitičara i posebnog koordinatora u Uredu predsjednika, koji je bio jedan od članova Stručnog povjerenstva.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close