Fond iz Abu Dhabija kupuje udio u Gatwicku

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2010. u 14:50

Državni stabilizacijski fond Abu Dhabija kupit će 15-postotni udio u londonskom aerodromu Gatwick za 125 milijuna funti, u sklopu nastojanja novog vlasnika aerodroma da privuče dodatne ulagače, izvijestio je londonski The Times.

Fond iz Abu Dabija izvijestio je da planira investirati u kupnju dionica drugog po veličini britanskog aerodroma samo dva dana nakon što je južnokorejski državni mirovinski fond objavio da planira kupiti 12-postotni udio u Gatwicku.

Glasnogovornik Global Infrastructure Partnersa (GIP), infrastrukturnog fonda koji je prošle godine kupio Gatwick za 1,5 milijardi funti, odbio je komentirati izvješće. GIP raspolaže s 5,64 milijarde dolara (3,57 milijardi funti) a njegovi su sponzori Credit Suisse i General Electric. GIP je u utorak objavio da namjerava ostati većinski vlasnik Gatwicka, ali da manjinske pakete planira prodati vanjskim investitorima.

Stabilizacijski fond iz Abu Dhabija smatra se najvećim fondom te vrste u svijetu i procjenjuje se da raspolaže imovinom u vrijednosti 500 do 700 milijardi dolara.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close