Fiat do kraja godine Zastavi uplaćuje 100 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2009. u 12:45

Talijanski Fiat će do kraja godine uplatiti 100 milijuna eura za Zastavu, a u srijedu bi trebao biti potpisan aneks ugovora Fiata i Vlade Srbije.

Prilikom posjete sjedištu Fiata u Torinu, predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da je zadovoljan što je na kraju 2009. godine ostvaren još jedan značajan uspjeh i što će konačno uslijediti potpisivanje aneksa ugovora između Fiata i Zastave Kragujevac, “velike i suštinske investicije u ekonomiju Srbije”, prenosi B92.

“Fiat će proizvoditi dva tipa automobila u Kragujevcu. Početna proizvodnja automobila će biti oko 200 tisuća godišnje, što je izuzetan uspjeh”, naglasio je Tadić. Do kraja godine dolazi i prvih 100 milijuna eura investicija, rekao je Tadić i objasnio da će u sljedećim kvartalima stizati i ostale investicije, što znači ispunjenje poslovnog plana koji je Fiat predstavio javnosti Srbije prije financijske krize.

“Odluka Fiata da završimo ugovor o formiranju zajedničke kompanije i potpišemo aneks ugovorakojim i simbolički izlazimo iz financijske krize, dokaz je da odmah imamo konkretne koristi od ovih političkih odluka”, objasnio je Tadić.

Predsjednik Grupe Fiat Sergio Marchionne najavio je da će ovih dana, prije kraja godine, biti potpisan aneks ugovora o finalizaciji aranžmana između ove talijanske kompanije i Zastave.

“Konačno ćemo biti u poziciji da potpišemo sporazum, a do kraja 2009. godine da uložimo novac, kako bi mogli raditi u Kragujevcu”, rekao je Marchionne i dodao kako će Tadić imati prilike vidjeti model automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close