EU poručuje: Ukidanje ZKP-a značilo bi da Hrvatska odustaje od borbe protiv korupcije

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2012. u 09:55

Vlada će na današnjoj sjednici raspravljati i o nekim vrlo važnim vanjskopolitičkim temama. Naime, razmotrit će se očitovanja i objašnjenja koje je pripremalo Ministarstvo vanjskih poslova na 51 točki iz međusobnih odnosa i za koje je Europska komisija pokazala poseban interes, piše Jutarnji list.

Postoji još niz problema između Zagreba i Bruxellesa koje je potrebno riješiti da bi se mogao dovršiti proces ratifikacije, a posebna je važnost posvećena otvorenim pitanjima vezanim uz Zakon o sprečavanju sukoba interesa i Zakona o policiji i sličnim segmetnima. Ne zna se kakva će biti odluka Ustavnog suda o Zakonu o kaznenom postupku, no iz Bruxellesa poručuju da bi u slučaju njegova ukidanja moglo doći do dramatičnog obrata u odnosima Hrvatske i EU.

Ukidanje tog zakona u Bruxellesu doživljava se kao znak da je Hrvatska odustala od borbe protiv korupcije, izvještava Jutarnji. Time se nad procesom ratifikacije stvorio problema koji bi mogao uništiti deset godina mukotrpnog pregovaranja Zagreba sa Bruxellesom.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Igra HDZ-A kao prava mafijaška i kriminalna organizacija

Svi ustavni suci su njihovi evo ja osobno poznajem MARKA BABIĆA kojem je oprošteno oko 2 mil kn poreza i nakon tog je imenovan za ustavnog suca

sprega vlasti i to je to a do tad je brani skoro sve srbe u Osjekom sudu

New Report

Close