Dragutin Repinc novi zapovjednik Hrvatske kopnene vojske

Predsjednik Republike Ivo Josipović, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane Davora Božinovića, imenovao je general bojnika Dragutina Repinca zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske.

Imenovanje stupa na snagu danas, priopćeno je iz Ureda predsjednika. General bojnik Dragutin Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u. Završio je i više različitih tečajeva u RH i inozemstvu. Obnašao je različite dužnosti u Oružanim snagama RH, a najznačajnije među njima su savjetnik za operativno i ratno planiranje u Operativnoj zoni Zagreb, zapovjednik Časničke škole, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske i načelnik Uprave za planiranje u Glavnom stožeru Oružanih snaga.

Bio je voditelj kolegija Operativno umijeće i neratne operacije u Ratnoj školi OSRH “Ban Josip Jelačić” i vanjski suradnik i urednik područja Vojništvo za Hrvatsku opću enciklopediju. Odlikovan je s više odlikovanja, među kojima je i Red kneza Branimira i Red bana Jelačića. Od 2005. do 2007. bio je zapovjednik UN misije u Indiji i Pakistanu, te je bio najviše pozicionirani hrvatski časnik u UN misijama.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!