Diler kokaina ugledni zadarski turistički djelatnik

Autor: Marija Crnjak , 08. svibanj 2012. u 16:10

Elvis Mužanović, jedan od uhićenih švercera kokaina u velikoj ovotjednoj akciji zadarske policije, lani je dobio nagradu “Nasmiješeno sunce” koju mu je dodijelio Grad Zadar u suradnji s HGK–Županijskom komorom Zadar, Obrtničkom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Udruženjem obrtnika Zadar.

Štoviše, povjerenstvo koje odlučuje o dobitnicima “Nasmiješenog sunca”, a predsjeda mu predstavnik Grada Zadra, Mužanoviću kao vlasniku kafića Kulf i restorana Atlantis dodijelilo je nagradu iako je Mužanović policiji poznat od ranije, budući da je još 2001. godine nepravomoćno osuđen zbog preprodaje kokaina i ectasya.

Kako se poznati diler našao na listi dobitnika nagrade za najbolje turističke djelatnike na području grada Zadra, nismo uspjeli doznati u institucijama koje o tome odlučuju. Zanimalo nas je koje kriterije moraju zadovoljiti kandidati za nagradu, kao i komentar činjenice da je ranije osuđena osoba mogla biti na popisu kandidata za nagradu. U Turističkoj zajednici Grada Zadra poručili su nam da šaljemo upit, na koji do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. U HGK Komori Zadar kazali su nam da je osoba zadužena za nagradu odsutna, u zagrebačkoj središnjici Komore uputili nas na Grad Zadar koji dodijeljuje nagradu. Iz službe za odnose s javnošću Grada Zadra također ništa od komentara, dobili smo tek tekst Pravilnika o dodjeli nagrade kojeg je potpisao gradonačelnik.

U Pravilniku tako stoji da se akcijom „Nasmiješeno sunce“ nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone, razina uređenosti turističko-ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti, kao i kvaliteta usluga koju pružaju. Također, akcija se provodi ‘s ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te naposljetku kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja i zahtjeva sadašnjeg vremena’.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Još jedan pokazatelja da nam je lakše biti u poduzetničkim vodama kada postoje dodatni izvori prihoda, npr droga, podmićivanje ili Mimi Fedia tip tvrtki. Kada se radi pošteno onda je za uspješne tvrtke zarada 1 kuna na 100 uloženih (za dobre tvrtke) a 50% naravno ne zna poslovati u postojećem okruženju i propada. Manji postotak je naravno u segmentu kazneno-gospodarske sfere poslovanja. Isto tako je mali dio tvrtki izuzetno uspješan (ima izuzetne proizvode ili usluge).

Diler je zadovoljio SVE propisane kriterije – i dobio nagradu . Što je tu čudnog?…dodatno je motivirao sve svoje
posjetitelje , bio je konkuretniji u odnosu na druge boljom i originalnijom uslugom , i prezetirao je Grad Zadar , kao ozbiljnog suparnika Gradu Splitu, koji drži vodeće mjesto u trgovini drogom na obali….

kakve veze ima njegova sklonost lakoj zaradi i sposobnosti uređenja interijera njegovih ugostiteljskih objekata, sposobnost odabira osoblja i vođenja posla. novinar uvodi podobnost kao temeljni kriterij. tko je sposoban za sve je sposoban.a novinar je očito sluga i poslušnik….ulizica.

New Report

Close