‘Deblokada Konstruktora je dio pokretanja investicijskog vala Vlade’

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2012. u 08:20

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić odgovarajući jučer na novinarski upit u Splitu o nedavnoj vladinoj deblokadi računa građevnske tvrtke Konstruktor, rekao je kako je ona dio pokretanja “investicijskog vala” sadašnje vlade.

Na novinarski upit zašto je država “deblokirala” račun Konstruktoru koji je dvije godine bio stalno blokiran, a zakonski je nakon dvomjesečne blokade trebalo pokrenuti stečaj, te zašto se direktoru Konstruktora Željku Žderiću dopušta takva mogućnost koja je nedopustiva za većinu drugih tvrtki u Hrvatskoj, Grčić je odgovorio kako “Konstruktor nije samo gospodin Žderić”.

“Politika je ove vlade, otkako smo došli u Banke dvore da se pokrenu neki projekti koji su upravo zbog krize građevinskog sektora stali. Činjenica da je u prvih pola godine realizirano tek 25 posto našeg plana za 2012. godinu u velikoj mjeri je determinirana krizom naših najvećih tvrtki, koje su do jučer, bez obzira na sva pitanja koja su se eventualno vezivala za njih bile nositelji tih velikih projekata”, rekao je ministar Grčić. Podsjetio je kako je država, prije dolaska sadašnje vlade, imala poptisane ugovore s tim tvrtkama.

”Samo u Dalmaciji vrijednost tih ugovora je više od milijardu kuna”, istaknuo je Grčić spomenuvši više projekata u kojima sudjeluje kao jedan od ključnih nositelja upravo Konstruktor: obilaznice prema Planom, Klisu i Omišu te nastavak gradnje autoceste od Vrgorca do Ploča i tunela Sv. Ilija prema Baškoj Vodi.

To znači više od 2.000 zaposlenih na splitskom području i Dalmaciji koji tamo zarađuju za kruh i Vlada ne može zaobići taj problem”, kazao je Grčić. Također je rekao kako sadašnja vlada traži načina i želi pokrenuti investicijski val u kojem ne ovisi samo ovih dvije tisuće Konstruktorovih zaposlenika nego i niz drugih kooperantskih tvrtki u Dalmaciji.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close