Besplatni tečaj za mlade i nezaposlene “osnove administracije i finacija u udrugama”

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2011. u 14:20

GONG i H-Alter objavljuju natječaj za besplatni e-tečaj “Osnove administracije i financije u udrugama” namijenjen mladim i nezaposlenim osobama u dobi od 18 do 24 godine sa završenom srednjom školom. Natječaj će biti otvoren do 20. studenog a prijavu za natječaj možete naći na ovom linku.

– Bit će odabrano 35 polaznika – prednost će imati oni s područja posebne državne skrbi i županija s najvećom nezaposlenošću – koji će tijekom tri mjeseca edukacije ovladati specifičnim znanjima i vještinama za zanimanje administrativno-financijskog referenta, – rekao je Albert Jedrejčić voditelj projekta MECSO i voditelj odjela financija u GONG-u na konferenciji za novinare održanoj ispred zagrebačkog Zavoda za zapošljavanje.

Uz certifikat povećat će vlastitu konkurentnost na tržištu rada jer će dobiti šansu za zapošljavanjem u udrugama koje traže ta specifična znanja, a najuspješniji polaznici imat će mjesec dana stručna prakse u GRIF-u računovodstvenom servisu specijaliziranom za udruge koji djeluje kao odjel udruge GONG, pojasnio je.

Udruge – poželjni poslodavci

Udruge civilnog društva posljednjih su se godina pokazale stabilnim poslodavcima koji rastu, a zahvaljujući uspješnim projektima i visokoj iskoristivosti sredstava iz EU fondova, istaknuo je Jedrejčić.
Naglasio je da educiranjem mladih i nezaposlenih GONG i H-Alter kao partnerske udruge u projektu MESCO – Moj posao u udruzi u okviru IV. komponente IPA programa “Mladi na tržištu rada” žele pridonijeti povećanju konkurentnosti mladih na tržištu rada i pomoći im pri stjecanju znanja kakva kroz redovite programe ne mogu dobiti.
Tamara Opačić iz udruge H-Alter kazala je da je na njezinom portalu otvoren “trg burze”, odnosno baza oglasa za posao na koje će mladi ljudi moći pregledavati, kao i baza za poslodavce odnosno udruge koje će na taj način s mladim educiranim ljudima ostati u kontaktu i nakon završetka projekta.
U okviru projekta “Moj posao u udruzi ” GONG i H-Alter će 10. studenoga u 15 sati u prostorima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje organizirati panel diskusiju “Mladi na tržištu rada u Hrvatskoj” na kojoj će stručnjaci za tržište rada sociolog Teo Matković i Sanja Crnković-Pozaić s mladima raspravljati o problemu njihovog zapošljavanja.
Hina/Poslovni Dnevnik

Komentirajte prvi

New Report

Close