AZTN poziva na primjedbe i mišljenja o Mercatorovom stjecanju kontrole nad Getroom

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2010. u 15:30

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je danas javni poziv za dostavljanje primjedaba i mišljenja vezano uz stjecanje kontrole Mercatora-H nad trgovačkim lancem Getro.

Agencija je, naime, 13. siječnja zaprimila prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika, koja nastaje stjecanjem kontrole od strane Mercatora-H nad trgovačkim lancem Getro i to temeljem Okvirnog ugovora o prodaji i zakupu sklopljenog između te dvije tvrtke. Kako se navodi u javnom pozivu Agencije, u konkretnom slučaju je riječ o horizontalnoj koncentraciji poduzetnika. Svi zainteresirani svoje primjedbe i mišljenja trebaju dostaviti do 25. siječnja.

U javnom pozivu za dostavu primjedbi i mišljenja objavljenom na web stranici Agencije navodi se da će koncentracija Mercatora-H i Getroa imati učinke prvenstveno na tržištu trgovine na veliko i malo na teritoriju Hrvatske. Stoga Agencija poziva poduzetnike koji djeluju na tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke na tržišno natjecanje, da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o mogućim učincima koncentracije Mercatora-H i Getroa na njihovo poslovanje i na tržišno natjecanje.

Poziv se odnosi i na strukovne udruge, udruge poslodavaca i udruge za zaštitu potrošača te sve ostale za koje se može pretpostaviti da imaju saznanja o odnosima na spomenutim tržištima.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close