Allianz Zagreb s bruto dobiti od 60,6 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2011. u 16:45
Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza

Allianz Zagreb je prvoj polovici godine ostvario bruto dobit od 60,6 milijuna kuna, što je rast od gotovo 10 posto u odnosu na isto razdoblje 2010, izvijestili su danas iz te osiguravateljske tvrtke.

Ukupni bruto premijski prihodi iznosili su 535,9 milijuna kuna, odnosno 4,8 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani. Tako je na kraju lipnja tržišni udio Allianza iznosio 10,8 posto, što je porast u odnosu na isto razdoblje u 2010. kada je iznosio 10,5 posto. Adekvatnost kapitala je na kraju lipnja iznosila 221 posto, što više od dvostruko premašuje propisani zakonski minimum za hrvatske osiguratelje.

U neživotnim osiguranjima ukupna bruto premija iznosila je 363,6 milijuna kuna, što je za 0,3 posto više od premijskog prihoda iz istog lanjskog razdoblja. Time je Allianz na tržištu neživota povećao svoj tržišni udio na 9,6 posto. Bolje rezultate od tržišta Allianz je zabilježio u osiguranju od automobilske odgovornosti, nezgode i odgovornosti. Kombinirani razmjer, odnos ukupnih rashoda i zarađene premije, iznosio je nakon šest mjeseci 92 posto, što je poboljšanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosio 95 posto.

U životnim osiguranjima Allianz je ostvario rast premijskog prihoda od 2,1 posto, dok je tržište zabilježilo pad od 1,8 posto u odnosu na prvo polugodište protekle godine. Bruto premijski prihod od životnih osiguranja u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 172,3 milijuna kuna. Allianz je u životnim osiguranjima povećao tržišni udio na 15 posto u odnosu na godinu ranije kada je iznosio 14,5 posto.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close