2012. – godina u kojoj ćemo gledati 3D televiziju bez 3D naočala?

Autor: Ivan Jozić , 27. prosinac 2011. u 18:00

3D tehnologija u kućanstvima stara je vijest, no najave masovne „televizije budućnosti“ do sada su ostajale na razini – vijesti. Direktorima korporacija je jasno: tehnološka razina 3D proizvoda mora biti takva da gledatelje ne „gnjavi“ s 3D naočalama ili bilo kojim drugim dodacima. Prijelaz o kojem se nagađa čitavo desetljeće mora se dogoditi prirodno kao prelazak s crno-bijelih televizora na televizore u boji.

Posljednje vijesti u nizu, a čini se i najozbiljnije do sada, dolaze iz Las Vegasa. U drugoj polovici sječnja u Las Vegasu se održava najveći sajam elektronike na svijetu, CES 2012 (Consumer Electronic Show). Na njemu će kompanija iz Philadelphije Stream Tv Networks Inc predstaviti svoju Ultra-D tehnologiju. Prema najavama iz kompanije Ultra-D će potpuno zamijeniti 3D projekcije s naočalama, a najavljuju da će potisnuti i „tradicionalne“ 2D pograme.

Razina 3D prema želji gledaoca
Ultra-D prebacuje 2D sadržaj i 3D sadržaj za naočale u novu 3D tehnologiju koju korisnik gleda bez ikakvih dodataka. Ultra-D moguće je primjeniti na široki spektar kategorija – televizuju, igrice, PC računala pa čak i mobitele, a moguće je podešavati razinu efekta trodimenzionalnosti, ovisno o programu na televiziji i preferencijama pojedinca.

Sve dodatne informacije bit će dostupne na Ultra-D Launch konferecniji za novinare 9. siječnja u 8:30h ujutro prema zapadnoameričkom vremenu.

Komentirajte prvi

New Report

Close