Triglavu premija u Hrvatskoj veća 9%

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2018. u 22:00
Rast je ostvaren u sve tri premijske grupe/T.T./PIXSELL

Uz milijardu eura bruto premija, ostvarena je dobit prije oporezivanja od 84,4 milijuna eura.

Triglav grupa prošle je godine ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 84,4 milijuna eura, uz rast premije za sedam posto, a u Hrvatskoj devet posto, te je fakturirala milijardu eura bruto premija osiguranja i suosiguranja, izvijestili su u srijedu iz slovenske osiguravajuće grupe.

Na poslovanje grupe u 2017. godini utjecali su izvanredni vremenski događaji koji su uzrokovali štete u iznosu od 33,5 milijuna eura, što je za 59 posto iznad prosjeka u posljednjih pet godina.

Međutim, taj nepovoljni učinak grupa je nadoknadila visokim rastom premija i dobrim nadzorom troškova, a pozitivan obol dali su i prinosi od investicija koji su pali manje od očekivanja, kaže se u objavi Triglav grupe.

Rast premija ostvaren je u sve tri premijske grupe: kod osiguranja imovine, koja predstavlja najveću grupu premija, rast je iznosio sedam posto, kod zdravstvenih osiguranja 13 posto, dok je kod premija životnih osiguranja rast iznosio 3 posto.

U priopćenju se navodi kako je Triglav grupa lani poslovala u povoljnijem makroekonomskom okruženju, kako u Sloveniji, tako i u regiji.

Na tržištima izvan Slovenije prosječni rast premije iznosio je 10 posto, pri čemu je u Hrvatskoj iznosio devet posto. Cjelokupni kapital Triglav grupe lani je povećan za 2 posto, na 756,6 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close