Stručnjake za rizik ‘plaćaju zlatom’

Autor: Tomislav Pili , 12. rujan 2017. u 07:42
Idealni kandidat za tu poziciju diplomirao je matematiku ili fiziku/FOTOLIA

Zbog selidbe banaka iz Londona u Europu javni i privatni sektor sve više traži taj profil analitičara.

Stručnjaci za procjenu rizika u financijskim institucijama još će više dobiti na cijeni uslijed potražnje europskih regulatora, a zbog selidbe banaka iz Londona u europske gradove.

Kako piše Reuters u ponedjeljak, njemački financijski regulator BaFin te irska i francuska središnja banka namjeravaju u idućih godinu dana zaposliti na desetke stručnjaka za procjenu rizika. Dodatno osoblje traži i Europska središnja banka (ECB).

 

170 ljudi

ove će godine zaposliti irska središnja banka

"Primjećujemo mnogo više zanimanja za zapošljavanje stručnjaka za rizik, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Plaće idu gore", izjavio je Nigel David, stručnjak za kadrove u  londonskoj tvrtki Charles Levick. Irska središnja banka najavila je da ove godine namjerava zaposliti još 170 ljudi što je 10 posto sadašnje radne snage. BaFin je već uračunao novo osoblje u proračun za iduću godinu, dok francuski regulatori trebaju oko 50 stručnjaka za rizik.

Istraživanje agencije za zapošljavanje Barclay Simpson pokazuje kako početna plaća stručnjaka za rizik u bankama počinje od 52.600 dolara godišnje te se penje do pola milijuna dolara za top menadžere. ECB navodno uzima vanjske stručnjake koje plaća 1000 eura dnevno. Idealni kandidat za tu poziciju diplomirao je matematiku ili fiziku, a bilo bi dobro da ima i nešto iskustva u bankarstvu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close