Od istiskivanja ih dijele 524 dionice

Autor: Tin Bašić , 03. veljača 2013. u 22:00
Prihvati li ponudu jedan od 'top' pet dioničara, CO će imati više od 95 posto udjela/D. U./PIXSELL

Croatia osiguranje objavilo je ponudu koju je Hanfa odobrila.

Prilikom preuzimanja Croatia Lloyda, Croatia osiguranju treba 524 dionice da bi prešao prag od 95 posto vlasništva u toj tvrtki nakon čega bi CO mogao krenuti u istiskivanje preostalih dioničara.

Prema podacima Depozitorija, prihvati li ponudu jedan od "top" pet dioničara, CO će imati više od 95 posto udjela. Ako se tvrtka Lejo, Pliva Hrvatska, Calliope ili Sava RE odluče prodati svoje dionice, a broj vrijednosnica koje oni drže kreću se u rasponu od 658 do 600 komada, CO će prijeći spomenuti prag u Croatia Lloydu. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga na posljednjoj je sjednici odobrila dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Croatia Lloyda.

Cijena koju CO preostalim dioničarima nudi iznosi 2050 kuna po komadu. Riječ je o ponudi vrijednoj ukupno 15,94 milijuna kuna s obzirom na to da je preostalo još 7777 dionica u rukama drugih dioničara. A Croatia osiguranju je dovoljno 1,07 milijuna kuna da stekne spomenuti udio u toj reosiguravajućoj kompaniji. Među top deset dioničara nalaze se i Jadrolinija, Bosna RE, DDOR Novi Sad, Centar banka i Srečko Bahovec koji se u Hrvatskoj obogatio trgujući dionicama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close