Varteks nastavio trgovanje, Ćorluka stekla 24,91% dionica

Autor: Mladen Miletić , 30. travanj 2024. u 10:55
Foto: Mia Horvat/PIXSELL

Time, ipak, ne stupa na snagu obaveza ponude o preuzimanju društva.

Varaždinska tekstilna kompanija Varteks jučer je na Zagrebačkoj burzi objavila da je Karla Ćorluka stekla od prenositelja Marka Vučijevića temeljem Ugovora o prijenosu 1,252.090 redovnih dionica Društva koje predstavljaju 24,91 posto ukupnog temeljnog kapitala dioničkog društva Varteks.

Time, ipak, ne stupa na snagu obaveza ponude o preuzimanju društva. Informaciji o promjenama u glasačkim pravima prethodile su obavijesti kompanije o prestanku trgovanja na Burzi i blokadi računa, no ubrzo je isto tako stigla obavijest i o nastavku trgovanja.

Mogućnost povlačenja s Burze u studenom prošle godine u intervjuu za Poslovni dnevnik, a radi smanjenja troškova tvrtke, najavio je tadašnji član Uprave Dražen Dobiš. No, u ožujku je već objavljeno da je odlukom Nadzornog odbora Dobiš opozvan s tog mjesta, a za novu članicu Uprave imenovana je Jelena Bošnjak.

Varteks se, inače, cijelu 2023. godinu borio s nelikvidnošću, a ostvario je poslovne prihode od 14,6 milijuna eura, što je 15,1 posto manje nego godinu ranije, objavljeno je ranije na Burzi.

Komentirajte prvi

New Report

Close