Milijardu transakcija Maestra i Mastercarda

Autor: Poslovni dnevnik , 17. veljača 2016. u 21:59
Čak 48 posto transakcija u Europi može se platiti beskontaktno/FOTOLIA

Kartičar zabilježio u Europi skok od 150 posto.

Posredstvom Mastercard i Maestro kartica lani je u Europi procesuirano više od milijarde beskontaktnih transakcija, što je rast od 150 posto u odnosu na 2014. godinu, priopćeno je u srijedu  iz Mastercarda. U četvrtom kvartalu 2015. godine u prosjeku je 13 posto svih transakcija obavljenih na prodajnim mjestima u Europi bilo beskontaktno.  

Istodobno je broj platnih kartica, mobilnih telefona i drugih beskontaktnih uređaja narastao za 121 posto, a obujam potrošnje ostvarene Mastercard i Maestro beskontaktnim karticama narastao je 183 posto u odnosu na godinu prije. Broj izdanih beskontaktnih kartica i uređaja porastao za 50 posto u odnosu na 2014., kaže se u priopćenju te kartičarske kuće.

"Porast korištenja i prihvata beskontaktnih plaćanja ohrabrujuć je, a isto tako ohrabruju i mogućnosti koje taj trend pruža trgovcima. Novo istraživanje pokazalo je da 48 posto svakodnevnih plaćanja u Europi iznosi manje od 25 eura što je iznos koji se može platiti uz pomoć beskontaktnog platnog terminala bez unošenja PIN-a", navodi predsjednik kompanije Mastercard Europe Javier Perez. 

Komentirajte prvi

New Report

Close