Interkapital postaje članom Eurexa

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2009. u 22:00

Hrvatska brokerska kuća među prvim je tvrtkama iz središnje Europe koja je postala članica jedne od najvećih svjetskih burzi financijskim izvedenicama

Hrvatska brokerska kuća Interkapital postala je članicom Eurexa, jednog od najvećih svjetskih tržišta financijskim izvedenicama, priopćeno je u ponedjeljak. Hrvatska brokerska kuća Interkapital postala je članicom Eurexa, jednog od najvećih svjetskih tržišta financijskim izvedenicama, priopćeno je u ponedjeljak.

Svečano potpisivanje ugovora o članstvu održat će se 5. ožujka ove godine u Zagrebu, a kako je riječ o primanju prvog člana iz srednje Europe što je “vrlo važno i za sam Eurex”, uime burze ugovor će potpisati Michael Peters, član Uprave Deutsche Börse Group. Eurex je dio Deutsche Börse grupe i “predstavlja jedno od najvećih svjetskih tržišta izvedenica, vodeće u Europi i drugo po veličini u svijetu”, stoji u priopćenju Interkapitala. Interkapital se ubraja među najveće domaće brokerske kuće, a posebno je usmjeren u trgovinu obveznicama. Lani je držao desetak posto ukupno zabilježenog prometa na Zagrebačkoj burzi, odnosno oko 3,92 milijarde kuna. Ispred njega nalaze se samo Erste vrijednosni papiri s prometom od 4,81 milijarde kuna. Prema objavi te brokerske kuće, njihovu članstvu u Eurexu prethodilo je, između ostalog, potpisivanje memoranduma o suradnji između Hanfe i njemačkog regulatora, polaganje niza stručnih ispita Interkapitalovih zaposlenika kao i potpisivanje ugovora s njemačkom klirinškom bankom.
(Pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close